Utrolige Thailand

Thailand er og bliver fantastisk – her får du et par tips og råd til landet.

Thailand

En rejse til Thailand er noget alle bør prøve, hvis de får chancen. Her vil jeg komme med et par tips og råd til rejsen.

Vejret og årstiden

Lad os slå én ting fast med det samme; det er altid varmt i Thailand! Dog kan det variere meget, hvordan en ferie vil spænde af i forhold til regnen. Normalt starter regnen i Thailand omkring maj og slutter i oktober. Når det først regner i Thailand, ja så regner det altså rigtigt meget.

De fleste danskere rejser til Thailand i januar og februar, hvilket også er de bedste måneder med hensyn til at få solen at se. I Thailand arbejder rejseselskaberne generelt med tre typer at sæsoner; low-season (maj-okt), high season (nov-april) og så en peak-season lige omkring jul og nytår. Mange mennesker har naturligt fri i denne periode og det presser priserne på fly og hoteller op i denne periode.

Prisniveau

Udgifterne til en rejse til Thailand er typisk fordelt sådan, at selve flybilletten udgør mere en 50%, alt efter hvor længe man rejser. Det skal dog slås fast, at Thailand er billigt. Når man rejser som dansker, er man vant til at møde et prisniveau som er lavere end i Danmark. Dog slå Thailand rekorden for mig personligt. Det er urimeligt billigt i Thailand og hvis man virkelige vil leve billigt som f.eks. backpacker, er det meget nemt. Dog skal man gå lidt på kompromis med kvalitet og komfort. Men er man villigt til dette, kan man nemt leve for under 100 kr., inkl. overnatning og tre måltider. Der er hostels for backpackers overalt i Thailand, som tilbyder overnatning til spotpriser. Derudover kan man leve meget billigt, hvis man er villig til at spise på gadekøkken, som eksistere i selv de mindste byer og på de mindste øer. Selvom det er billigt i Thailand, så vil jeg anbefale, at man ikke rejser på den absolutte økonomiklasse, hvis man har råd til en lidt bedre standard, vil man virkelig blive glad for det i længden, især senge og toiletfaciliteter, bliver hurtigt meget dårlige, hvis man tager de billige løsninger.

Naturen

Naturen i Thailand er et af de helt store plusser, den er simpelthen utrolig smuk. Er man i tvivl om dette, så spørg enhver, der har rejst i landet om man må se deres fotos fra turen. Eller endnu nemmere foretage en billedsøgning på Google, så er man ikke længere i tvivl om den fantastiske paradis-lignende natur.