Drømmen om Grønland

Drømmen om en rejse til Grønland, kan hurtigt opstå hos de fleste, især hvis man først begynder at læse om landet.


Jeg indrømmer, at jeg aldrig har været i Grønland, men dette skal ikke afholde mig fra at skrive om hvordan en rejse til Grønland kunne se ud og hvad man kan opleve i landet.

Grønlands turistbureau markedsføre Grønland, med især fem store oplevelser som de toneangivende. De såkaldte The Big Arctic Five. Jeg vil herunder give et indblik i hver af dem.

Hundeslæde

På en rejse til Grønland, kan du prøve den klassiske grønlandske transportform nemlige hundeslæden. Eftersignende skulle det være en kæmpeoplevelse, at stryge afsted ud over is og sne, med et spænd af hunde foran sig. Dette er en af de ting, som alle virkelige skal prøve hvis de rejser til Grønland.

Nordlys

Dette nærmest magiske naturfænomen udspiller sig på nattehimlen i hvide, gule og grønne nuancer. Nordlys opstår når elektrisk ladede partikler rammer jordens atmosfære fra solen og beskrives som et af de smukkeste og mest fascinerende syn man kan forestille sig.

Indlandsisen

Is og sne hører nærmest uløseligt sammen i tankerne på enhver, som hører ordet Grønland. At landet i virkeligheden ikke er dækket af sne overalt hele året, er måske noget de færreste tænker over. Dog er isen og især indlandsisen stadig en af de største oplevelser på Grønland. Den tusind år gamle indlandsis, som skynder op af vandet i hvide og turkisblå farver, beskrives ofte som det mest fantastiske syn, som skal opleves før man tror det.

Det grønlandske folk

Det grønlanske folk er kendt for deres utrolige gæstfrihed og altid åbne hjem og arme når fremmede gæster deres land. Enhver som har besøgt en grønlandsk familie, taler om denne gæstfrihed, som ikke eksistere noget andet sted.

Hvaler

Sidst men ikke mindst, så skal hvalerne på Grønland opleves. Det fantastiske og imponerende syn, når en hval viser sig i overfladen og dykker ned med halen sidst, er det klassiske billede vi ser af hvaler på Grønland og ikke uden grund. Oplevelsen i at være tæt på så store dyr, skulle være helt enestående og noget som de færreste får muligheden for at opleve. Endnu et mush-see, hvis man er på besøg i Grønland.

Med Grønlands tætte tilknytning til Danmark og vores Rigsfællesskab, bør det være en must for enhver dansker også at besøge denne del af kongeriget, hvis muligheden byder sig. God rejse :-)