Rejsetips til Berlin

En weekendtur til Berlin giver mulighed for en bred vifte af kulturelle oplevelser. Læs her mine gode råd til hvad du skal se.

Brandenburger

Hvad enten din tur til Berlin, er en weekendtur med kæresten, en herretur med drengene eller oplevelsestur med hele familien, vil byen kunne byde på mange gode opleveler. Denne form for kulturrejser, har de seneste år iøvrigt været utroligt populære blandt danskerne, måske især pga. den meget korte afstand.

Berlinmuren

Selvom Berlingmuren blevet officielt faldt i 1989, så har tyskerne ladet flere stykker af muren blive stående rundt om i byen. Ofte står enkelt stykker på deres oprindelig placering på steder, hvor givet et godt indtryk af hvordan muren har delt byen. Eksempelvis står et stykke af muren midt på fortovet ved en af byens store pladser; Potsdamer Platz. Mange andre steder i byen findes lignende stykker af muren.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie og det nærliggende museum Mauermuseum i den sydlige ende af Friedrichstraße, er helt sikkert et besøg værd for alle som har et par dage i Berlin. Selve Checkpoint Charlie var, som navnet antyder, et checkpoint imellem Øst- og Vestberlin, som det eneste af flere checkpoint er det bevaret for at huske på fortidens forfærdelige adskillelse af byen. På museet er udstillet effekter og billeder fra tiden hvor Berlin var delt. Heriblandt en masse af de meget opfindsomme måde, hvorpå folk blevet smuglet fra øst til vest.

Restaurantscenen

Berlin byder på alt inden for madoplevelser og der findes ikke et verdenskøkken som ikke er repræsenteret i byen. I den mere kreative afdeling, kan opleves en såkaldt mørkebar, hvor hele middagen foregår i komplet mørke. Restauranten hedder Unsicht-Bar. Berlin rummer også en lang række Michelin-restauranter, som alle er et besøg værd.

Clubbing

Berlin er Europas clubbing-hovedstad anno 2013 og ikke uden grund. Berlinerne forstår simpelthen at stable seriøse fester på benene, samtidig fostre byen DJ’s på samlebånd og har sågar sin egen genre; Berlinertechno. Blandt de kendte klubber i Berlin kan nævnes; Berghain, Watergate og det 90′er legendariske Tresor.

Selvom denne guide med rejsetips har været lidt omkring i oplevelserne i Berlin, er og bliver den langtfra komplet. Der er simpelthen alt for mange oplevelser i Berlin, til at de alle kan skrives i én enkelt guide. Dog kan Berlin på det varmeste anbefales som rejsemål, uanset hvem du rejser med og med hvilket formål.

God tur :-)

/Mark Thorsen